Werkwijze

Van den Ham Hoveniers is een eenmanszaak met jarenlange ervaring in ontwerp, aanleg en onderhoud van tuinen, voor zowel particulieren als bedrijven.

Ontwerp

Wij komen persoonlijk bij u op bezoek om samen uw wensen en ideeën door te nemen. Ter plekke bekijken we de situatie van de aan te leggen of te onderhouden tuin. Aan de hand van de gegevens hiervan zullen wij een ontwerp maken. Als het ontwerp naar wens is ontvangt u een gedetailleerde en duidelijke offerte. Na uw akkoord gaan we verder met de uitvoering. Uiteraard in overleg met u.

Aanleg
Onderstaande werkzaamheden voeren wijzelf uit óf met door ons speciaal geselecteerde onderaannemers. De uitvoering kan bestaan uit:
– sloop en afvoerwerkzaamheden oude situatie
– grondwerkzaamheden (aan en afvoer teelaarde, straatzand)
– bestratingswerkzaamheden
– bouwkundige elementen (muurtjes, vijver, waterpartijen, e.d.)
– erfafscheidingen, hagen, overkappingen
– bemesten van de tuin
– aanplanten van de tuin
– afwerken van het geheel
– verder onderhoud.

Onderhoud
Dit komt meestal ter sprake als de tuin een aantal jaren oud is. Indien de tuin door ons is aangelegd kunnen wij al meteen afspraken maken over het onderhoud van uw tuin. Het onderhoud kan in het voorjaar, de zomer of zelfs in het late najaar gedaan worden, alles is wel afhankelijk van welke soort beplanting er gesnoeid moet worden. Dit laatste doen wij natuurlijk ook weer in overleg met u.